Gamificació del Pla Lector

Gamificació del Pla Lector

10 març, 2020

A 1r de primària continuem el Pla Lector amb un projecte motivador envers la lectura a través de la gamificació. La gamificació consisteix en l’ús de metodologies, tècniques dinàmiques pròpies del joc que permeten potenciar la motivació dels alumnes i millorar la productivitat amb l’objectiu d’assolir algun tipus d’aprenentatge.

El Pla Lector de primer de primària pretén engrescar als alumnes i motivar-los amb l’objectiu de veure la lectura com una activitat agradable i enriquidora. El joc consisteix en superar diferents fases: 

Els alumnes, a mesura que acaben un llibre de lectura, han de completar una fitxa on hi consta el títol, l’autor i un breu resum del conte que han llegit. Un cop acabada la fitxa, aconsegueixen un tiquet que els permet jugar i avançar en el joc de ”l’Illa del Tresor”. La missió que tenen els nens, és la de superar les diferents fases fins aconseguir el tresor final.

Per jugar-hi, posem en pràctica habilitats de programació, mitjançant un robot. Els alumnes, per equips cooperatius, han de programar aquest robot de tal manera que puguin superar cada una de les fases del joc.

Gamificació del Pla Lector