Jóvenes Investigadores Bell-lloc

Treball de recerca seleccionat per anar a Jóvenes Investigadores

19 desembre, 2017

El treball de recerca d’en Guillem Vila Siles ha estat seleccionat per a participar a la fase final del Certamen de Jóvenes Investigadores que convoca el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i que es celebra al Centro Eurolatinoamericano de la Juventud situat a Mollina, Màlaga.

El treball, que es titula La bellesa molecular del card marià,  estudia aspectes teòrics d’una molècula, la silibinina, procedent del card marià i que el nostre antic alumne, el Dr. Joaquim Bosch Barrera, de l’Hospital Josep Trueta de Girona, ha demostrat que té una remarcable activitat antimetastàsica.

La Química Computacional (QC), en els aspectes més bàsics, és una disciplina que permet als estudiants de batxillerat accedir al món de les simulacions estructurals i funcionals en els camps més sofisticats de la Química, en aquest cas, de la Bioquímica fina de la inhibició de la metàstasi, un procés investigat per nombrosos equips punters en la investigació biomèdica. A la part computacional hem tingut el recolzament immillorable del nostre antic alumne, el Dr. en QC, Aleix Viñolas Puig,

L'objectiu d'aquesta monografia del Batxillerat Internacional és establir, mitjançant criteris de QC, la diana proteica preferencial de la silibinina, molècula extreta del card marià, i que en diferents estudis preclínics, ha demostrat la seva capacitat antitumoral i a nivell clínic activitat contra les metàstasis cerebrals.

En Guillem que ara està ja estudiant Química a la Universitat de Girona, ha tingut el recolzament del seu tutor, el professor Manel Montoliu Bargalló.