arendamos-amar-bllc
ESO

Bell-lloc ofereix un programa de formació capdavanter en afectivitat i sexualitat

10 febrer, 2020

Els alumnes de primer i de tercer d’ESO han rebut aquests dies les primeres sessions del programa d’afectivitat Aprendamos a amar

Des d’aquest curs Bell-lloc oferirà un curs de formació de nivell universitari sobre qüestions d’afectivitat i sexualitat. El curs s’emmarca en el pla de formació general del col·legi, i compta amb l’expertesa del Instituto Desarrollo y Persona de la Universitat Francisco de Vitoria de Madrid. 

Aquesta formació ha estat liderada per l’equip d’investigadors de la professora Nieves González Rico, llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat de Valladolid; màster en sexologia i experta en mètodes naturals de regulació de la fertilitat i educació afectiva i sexual; màster en ciències de el matrimoni i la família en l'especialitat universitària de pastoral familiar pel pontifici Institut Joan Pau II i monitora d'educació afectiu-sexual. 

Tal com afirma González Rico, “Viure adequadament la sexualitat i l'amor, és una font segura de felicitat.” Les xerrades impartides pels monitors encarregats parlen amb claredat i respecte, i responen a les inquietuds afectives i sexuals dels alumnes amb un llenguatge adequat a la seva edat. Les sessions giren entorn a la proposta de viure la sexualitat i l’afectivitat a l'altura del valor que té una persona. Les persones es mereixen una relació sana amb el seu cos i el dels altres, i per tant aprendre a conèixer-ne el llenguatge és fonamental per desenvolupar hàbits afectius sans.  
Els tallers de formació comencen amb un qüestionari anònim on cada alumne pot preguntar les inquietuds que té en aquesta matèria. En base a les respostes dels alumnes, els educadors dissenyen la formació d’una manera personalitzada.