ESTIMULACIÓ MUSICAL A BELL-LLOC INFANTIL

27 novembre, 2019

Bell-lloc Infantil vol donar l’oportunitat als més petits de fer créixer la seva musicalitat perquè gràcies als avanços en l’àmbit d’investigació cerebral, nombrosos estudis han demostrat una forta associació de correlació entre l’aprenentatge musical i els beneficis cognitius que han posat de manifest la importància d’iniciar el procés d’educació musical en aquestes primeres edats.

Destinem un espai específic en el nostre edifici per al descobriment del so, el ritme i el moviment. I posem a l’abast tot de recursos materials ben rics i variats que ens ajudin a despertar l’interès musical en els més petits: contes musicals, instruments , titelles, campanes,… Desenvolupem sessions setmanals d’hora i mitja amb l’especialista de música.
Basem la programació musical en metodologies actives que es desenvolupen amb èxit a escoles de música especialitzades en infants de 0-6anys: Escola “EspaiTotsona” amb el mètode d’Estimulació musical Totsona i “El Musical” de Bellaterra amb el projecte de música i moviment, i mètode Música per créixer.
Les pedagogues musicals que lideren aquests mètodes tenen de referència grans pedagogs de la música: Willems, Martenot, Orff, Dalcroze, Gordon,..i incorporen a les seves sessions d’estimulació musical diferents teories de l’aprenentatge: John Dewey/Roger Schank FENT, Montessori…JUGANT, Kinesilogia educativa MOVENT-NOS , Neurociència EMOCIONANT-NOS, Vygotsky, Bandura, Neurociència COMPARTINT…resumint vindria a dir que els infants assoleixen un aprenentatge significatiu quan juguen i s’ho passen bé: cantar, ballar, tocar instruments, gaudir de les audicions…és un joc molt divertit que desvetlla la seva sensibilitat musical.
Disposem d’una instal•lació musical que ens permet tenir fil musical a diari i des de qualsevol espai de l’escola: pati, hall, menjador, passadissos,… Contemplem sobretot l’inici de la jornada, el canvi d’activitat, la recollida del pati i el final del dia.
Despertem la curiositat per la cultura musical tot presentant diferents compositors i el seu repertori musical. Aquest és un treball interdisciplinari amb les tutores de curs i concretament aquest any ens centrem en Albéniz, Beethoven i Schubert.
Organitzem concerts per a gaudir d’audicions en directe. Celebrem la patrona dels músics convidant músics professionals o exalumnes estudiants de música que ens mostren les seves habilitats. I com no, també als familiars que s’animen a participar-hi.
En motiu de Sta. Cecília vam assistir a un espectacle musical : “En Tom i la volta al món en trompeta” un conte musical basat en música de trompeta i els seus estils, que combina la narració, la música i la pintura. Amb en Joan Enric Bonastre (narració), Pau Morales (pintura) i Xavi de la Salud (trompeta). També vam rebre la visita d’un exalumne del col•legi, Oriol Cantó que tot cantant i tocant la guitarra i el saxòfon vam reconèixer melodies de bandes sonores de les pel•lícules Disney que tant emocionen als nostres infants.