Persones “especialistes en fer el bé”

12 maig, 2020

Les circumstàncies, no ens han permès dur a terme les reunions de pares i mares i cursos de formació que teniem previstos per les famílies de l’escola.

Com tothom, ens hem hagut de reinventar i aprofitar els mitjans audiovisuals i xarxes socials per poder oferir alguna càpsula formativa.

El doctor cirugià i psiquiatre Fernando Sarráis, ens va parlar en el LIVE d’Instagram (@bellllocinfantil), de com podíem seguir essent feliços en temps de confinament i de postconfinament.

 

El doctor va defensar el bon humor com a eina de suport en moltes circumstàncies, també en aquesta. El bon humor, provoca alegria i aquesta és un antídot contra la tristesa.

Ens va predisposar a deixar de donar voltes als pensaments negatius, alguns provocats per pensar massa en el què passarà i enfocar-nos en “l’aquí i ara”.

Va parlar de que les compres compulsives; primer del paper higiènic, després de la farina, seguit de la cervesa… respon a l’acte de pensar, que comprar ens donarà felicitat i ens evitarà un sofriment futur.

Una de les receptes psicològiques molt bones per millorar les relacions afectives, entre les persones, és minimitzar els conflictes ( interiors i exteriors ) i maximitzar la complicitat.

Ens va motivar per ser persones “especialistes en fer el bé”, ajudar en el que puguem, fer sentir bé a les persones, dir més “t’estimo” a les que estimem…

Com a conclusió ens va recomanar enfocar-nos en cinc aspectes:

– L’aquí i ara: enfocar-nos en la felicitat de les petites coses, les ordinàries poden ser veritablement extraordinàries.

– No “pronosticar” Si haig de fer una cosa, doncs la faig! i no la deixo per més tard.

– Treballar: El treball ens ajuda a realitzar-nos, a sentir-nos bé, amb el treball també ajudem.

– Acceptar el sofriment.

– Tenir ordre: una cosa després de l’altra. Si agafo una cosa, la torno al lloc. L’ordre material ens ajuda a l’ordre interior i per tant ens facilita i descomplica les coses.

Per aprofundir i saber-ne més, us recomanem qualsevol dels seus llibres. El darrer? “30 consejos para una vida feliz” (editorial Palabra).

Gràcies a totes les persones que us vau poder connectar en directe o veure-ho per diferit.