Fortalesa B!Caràcter: Fortalesa

Orientacions per als pares de 1r i 2n de Primària - Competència del mes d'octubre

OBJECTIU: SÉ CONTROLAR EL MAL GENI QUAN ALGUNA COSA M'HO HA PROVOCAT

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Nosaltres que fem per dominar el nostre propi mal geni davant d’algunes reaccions dels nostres fills? Sabem quan li sortirà el mal geni, a l’hora de menjar, quan s’ha de banyar… Com ens preparem, quina argumentació farem?
  2. Com expliquem als fills que cal tractar totes les persones amb consideració malgrat no ens caiguin bé o ens puguin resultar carregoses?
  3. Amb les discussions familiars entre germans, quines actuacions tenim previstes per tallar-les? Sabem avançar-nos abans no arribi l’enuig? Donem recursos als fills per no arribar a enfadar-se?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Saber reconèixer quan una cosa no ens agrada i, si cal, expressar-ho amb delicadesa. Potser no m’agrada el flam, però no cal enfadar-se. El mal geni és manca d’exigència personal.
  2. Quan juguen amb els amics o germans, sempre ha de ser un joc, encara que competim. Saber perdre i saber guanyar és vital per no perdre les amistats.
  3. Quan els fills s’equivoquen sovint s’enfaden, més per la feina que hauran de repetir que no pas per l’errada comesa. Aprofitar aquests moments per donar motius pels quals val la pena fer les coses bé. «No n’hi ha prou amb treballar, cal treballar bé».
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme