Fortalesa B!Caràcter: Sinceritat

Orientacions per als pares de 1r i 2n de Primària - Competència del mes de març

OBJECTIU: LA VERITAT EM DEIXA TRANQUIL

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Reconeixem els nostres errors davant els nostres fills? Quan un fill veu a una persona gran que reconeix que s’ha equivocat, quin sentiment li pot provocar?
  2. Sabem explicar que un silenci per resposta és millor que una falsa excusa? Com podem ser delicats amb la bona fama dels altres? Com tallem aquelles converses on es desqualifica o es posa en dubte la fama d’una altra persona?
  3. Quines raons donem al nostre fill per què digui sempre la veritat? Com valorem el fet que reconegui que ha estat ell el culpable d’una situació?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Si sospitem que el nostre fill ens ha enganyat, en aquestes edats convé fer-li veure que és pitjor la mentida que no pas el fet que volia amagar.
  2. Sempre hem de celebrar i felicitar la valentia de ser sincer expressant l’alegria que ens dona que sigui sincer. Després, enlloc de castigar, procurarem que repari el mal que ha fet o que experimenti les conseqüències de les seves decisions.
  3. Ajudar-lo a créixer en responsabilitat ensenyant-li a reconèixer les faltes que ha fet per demanar perdó a Déu i als altres. 
  4. Si deixem passar una mentida, el teu fill percep que t’has deixat enganyar i ho farà més cops. La veritat sempre ha d’aflorar per a un correcte desenvolupament de la consciència moral del noi.
VÍDEOS SOBRE SINCERITAT
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme