Fortalesa B!Caràcter: Comunicació

Orientacions per als pares de 1r i 2n de Primària - Competència del mes de novembre

OBJECTIU: EXPLICO BÉ LES COSES ALS PARES I ALS PROFESSORS

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Quins moments dediquem als fills per escoltar-los amb tranquil·litat? Sabem que escoltar és més important que parlar?
  2. Com busquem la manera positiva de dir les coses per a que els nostres fills no tinguin una visió pessimista i gris de les coses que passen?
  3. Com reaccionem davant les paraulotes que puguin dir els nostres fills? Quines reaccions podem provocar si ens escolten a nosaltres fent-les servir?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Davant d’una mala notícia, reconeguem el seu dolor o frustració però mirem sempre de trobar alguna conseqüència positiva. Per exemple, davant una derrota: “fa molta ràbia perdre un partit, però de les derrotes se n’aprèn més que de les victòries… Què pots fer per millorar a la pròxima?”.
  2. Quan estan explicant les coses procurem adoptar una actitud corporal d’atenció (deixar el que estàvem fent, girar-nos cap a la persona que ens parla…). Si no entenem alguna idea, preguntar-li.
  3. Per saber ensenyar a parlar i que sàpiga explicar les seves vivències, una vegada que ha acabat la seva explicació podem fer-li una reflexió; «A veure si ho he entès bé: Has estat allà, ha vingut NN. Heu jugat a…»
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme