Fortalesa B!Caràcter: Prudència

Orientacions per als pares de 1r i 2n de Primària - Competència del mes de febrer

OBJECTIU: SI NO SÉ SI ESTÀ BÉ, ABANS DE FER RES, HO PREGUNTO

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Com demanem les raons del seu comportament, quan els fills no s’han comportat bé? Com els fem conscients del que està bé i malament?
  2. Quins són els arguments que hem de donar abans de reprendre una actitud? Com busquem la coherència dels criteris que reben a casa amb els del col·legi?
  3. De quina manera podem demanar que facin bé les coses, explicant què és el que està bé i el què no?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Més que castigar, l’educació de la consciència està en saber reflexionar les conseqüències que tenen els seus actes en les altres persones i en un mateix. Aquí podem agafar la clau de la reflexió, de les claus de pensament VESS, i que es pregunti a si mateix què és el que ha fet, com ho actuat i com hauria d’haver actuat.
  2. Abans de començar una tasca o un encàrrec podem demanar que pensi el què farà, com ho farà i per què ho farà.
  3. A la nit, abans d’anar a dormir, ajudar-los a fer un petit repàs de com ha anat el dia: què he fet bé avui? –i donar-ne gràcies a Déu–. Què he fet malament? –i demanar-ne perdó–. Què podria haver fet millor?. I acabar fent un petit propòsit per al dia següent.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme