Fortalesa B!Caràcter: Cooperació

Orientacions per als pares de 1r i 2n de Primària - Competència del mes de febrer

OBJECTIU: FENT EL QUE TOCA TOTS HI GUANYEM

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Cal que els pares tinguem clar què és el que el nostre fill pot fer per si sol i què no. Quins són els límits que ens imposem per no carregar-lo massa amb coses que sabem que només portarà a discussions?
  2. Com li expressem la gran ajuda que suposa per a tots els membres de la família que ell faci una determinada feina o compleixi un encàrrec? Com diem que el motiu de fer la feina no és el premi si no la demostració de l’estima per la seva família?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1.  en determinats moments, també és ajudar. Conversar aporta beneficis a totes les parts. No és el mateix planxar o cuinar sol que acompanyat.
  2. Demanar-li petites col·laboracions a les activitats quotidianes. Quan donem explicacions de com és fa una truita o una llesca de pa amb tomàquet facilitem el treball cooperatiu. Per exemple: «Anem a fer el pa amb tomàquet. Agafa de la nevera els tomàquets, jo porto l’oli, el pa i… Què em falta? – La sal papa».
  3. Quan sortim amb ell al carrer a comprar o fer encàrrecs, donar-li feina a fer. Per exemple: «Si veus una merceria avisa’m», «(a la fruiteria) Au! tria’m un parell de llimones ben grosses».
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme