Fortalesa B!Caràcter: Perseverança

Orientacions per als pares de 1r i 2n de Primària - Competència del mes d'abril

OBJECTIU: ACABO LA FEINA ENCARA QUE EM COSTI

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Com ens ho fem per a què aprenguin a menjar bé a taula? Com expliquem la forma de pelar una fruita determinada? Quins són els criteris que donem per menjar bé?
  2. Com exigim el compliment de les regles familiars a l’hora d’entaular-se?
  3. Donem arguments a fi que sàpiguen que els àpats són reunions familiars que no poden saltar-se’ls sense un motiu?
  4. Els fills ens veuen treballar? Els exigim que acabin bé la feina que han de presentar o els deixem presentar-ho de qualsevol manera?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Un lloc on podem educar molt als fills és quan estem entaulats. Fer servir bé la forquilla, el ganivet, la cullera. Menjar amb la boca tancada, tenir paciència quan no surten les coses bé… Evidentment l’exemple és el més important.
  2. Demanar anar ben vestits per menjar, amb les mans netes, beneir la taula, fa que valorin l’esforç que s’ha fet a la cuina i al treball guanyant els diners per poder ser allà tots junts amb aliments.
  3. Un àpat és una reunió familiar, on comentem totes les nostres vivències, els pares procurem que tothom tingui el seu espai de conversa. Moments de servei, de felicitació pel dinar tant bo,… o de reconèixer que no ha sortit bé.
  4. El treball l’hem de fer ben fet i per això cal que comentem que presentem les coses ben fetes, que el nostre cap està content, així tindrà models positius de com ha de fer el seu treball.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme