Fortalesa B!Caràcter: Gratitud

Orientacions per als pares de 1r i 2n de Primària - Competència del mes de maig

OBJECTIU: FAIG FAVORS A LES PERSONES SENSE DEMANAR RES A CANVI

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Som agraïts amb les persones que ens envolten? De quina manera procurem exigir que els nostres fills siguin agraïts amb tothom?
  2. Saber que tot el que tenim no és un mèrit nostre, sinó un motiu d’agraïment a Déu, ens ajuda a ser humils i bondadosos amb els altres.

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Preparar conjuntament la caixa dels propòsits que trobaran en el seu pla de treball i ensenyar-li –amb el nostre exemple– que nosaltres, com a pares, també procurem millorar una mica cada dia.
  2. Permetre que els nostres fills suggereixin activitats que volen fer amb tota la família.
  3. Demanem col·laboració al nostre fill per fer les tasques de la casa. L’esperit d’equip ajuda a augmentar l’estima entre tots.
  4. Expressar el nostre agraïment a través de l’oració. Durant el mes de maig, és tradicional a l’Església Catòlica manifestar la nostra estima a la Mare de Déu amb algun detall o participant en alguna romeria.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme