Fortalesa B!Caràcter: Justícia

Orientacions per als pares de 1r i 2n de Primària - Competència del mes de desembre

OBJECTIU: FER EL BÉ SEMPRE DÓNA ALEGRIA / SI FAIG LES COSES BÉ, EL MÓN SERÀ MILLOR

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Com plantegem les iniciatives solidàries als nostres fills? De quina manera fem que s’impliquin en el projecte solidari de Nadal de Bell-lloc i en altres iniciatives benèfiques?
  2. Com argumentem que per a ser solidari amb els nens que són lluny cal ser-ho primer amb els que tenim a prop?
  3. Sabem fer-li veure com ens ha ajudat quan s’ha comportat adequadament? Com l’indiquem que ha estat una alegria per a la família el seu comportament, encara que ell ho consideri normal?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Ajudar a casa, als amics, companys, etc. fa que després puguem ser solidaris amb els que són lluny. El cristianisme diu que existeix una comunió dels sants gràcies a la qual ens ajudem els uns als altres: quan fas una cosa ben feta, ajudes a tota la humanitat.
  2. Podem demanar-li que faci alguna cosa que li pot costar però amb una condició: cal fer-ho amb un somriure.
  3. En comptes d’amenaçar amb què els Reis que no li portaran allò que demana quan no es porta bé, és millor plantejar-ho al revés, felicitant-lo quan fa alguna cosa bona: «Que bé! Segur que els Reis han pres nota d’això.»
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme