Fortalesa B!Caràcter: Afany d'aprendre

Orientacions per als pares de 3r i 4t de Primària - Competència del mes de setembre

OBJECTIU: TREBALLO CADA DIA / ELS BONS RESULTATS ELS ACONSEGUEIXO TREBALLANT BÉ DES DEL PRINCIPI DE CURS

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Planifiquem amb el nostre fill un horari per a les tardes? Decidim nosaltres o ho fem conjuntament amb ell?
  2. Com busquem dins de l’horari un moment de tranquil·litat per tal de crear l’ambient d’estudi o lectura familiar idoni? Quan demanem que ens expliquin alguna cosa que han après i que hi els hi ha sorprès o agradat especialment?
  3. Com podem buscar moments per practicar les altres llengües que estan aprenent els nostres fills?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Fer un horari personal on hi hagi moments per fer els deures i llegir i altres per jugar. Fer-ho compatible amb les activitats extraescolars.
  2. Cal posar límits al temps que dediquen a l’ordinador o als dispositius electrònics. Durant la setmana potser no cal jugar i, si es fa, sempre cal posar hora d’acabar.
  3. Les sortides familiars són molt interessants per parlar d’aspectes culturals durant una estona, sigui un museu, o contemplant el medi natural.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme