Fortalesa B!Caràcter: Valentia

Orientacions per als pares de 3r i 4t de Primària - Competència del mes de gener

OBJECTIU: LA VERITAT SEMPRE LA DIUEN ELS VALENTS

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Com reconeixem que ens costa dir la veritat? Com els hi mostrem que ens esforcem a dir la veritat?
  2. De quina manera procura valorar els meus propis actes? Tinc la valentia de disculpar-me i rectificar quan m’adono que m’he equivocat?
  3. Quins arguments aporto per ensenyar als meus fills que a vegades les coses no són com voldríem i que sovint convé acceptar la realitat encara que sigui dura?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Recordar-li al nostre fill aquell moment que va ser especialment valent superant la vergonya, la por o l’adversitat.
  2. Davant del dolor real, físic o moral, plorar és bo. Però convé detectar si ho fa per cridar l’atenció per cridar l’atenció. En aquest cas caldria ignorar-lo i no atendre’l fins que deixi de somiquejar.
  3. Fer-li saber que, encara que sabem allò que fa malament, ens l’estimem, amb tots els seus defectes i les seves virtuts.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme