Fortalesa B!Caràcter: Amistat

Orientacions per als pares de 3r i 4t de Primària - Competència del mes d'octubre

OBJECTIU: SÉ ACCEPTAR ELS ALTRES

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Procuro acceptar i respectar els sentiments del meu fill o penso que han de  pensar i sentir de la manera que considero correcte?
  2. Procuro que els meus fills creixin en l’ús de la llibertat amb petites decisions? Els hi dono opcions per triar?  M’esforço per a que prenguin decisions?
  3. Com donem suport als fills en les relacions d’amistat? Com l’ajudem a mantenir el contacte amb els seus amics malgrat la situació generada pel COVID ens ho dificulti?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Respondre a la seva angoixa procurant acceptar els seus sentiments enlloc de negar-los. Per exemple, si ens diu que ha perdut el seu llapis, no li diguem que “no passa res”, “ja en comprarem un altre”. Procureu, en canvi, reconèixer el seu sentiment: “ostres, quin disgust, era el que et va regalar l’àvia”. 
  2. Ajudar el nostre fill a superar la vergonya amb detalls d’educació en llocs públics: cedir el pas als grans, el deixar el seient a una persona gran, saludar coneguts pel carrer, demanar torn a la botiga…
  3. Procurar que respectin les converses dels altres, esperant el seu torn per parlar i evitant interrupcions.

 

VÍDEOS SOBRE L'AMABILITAT
RECOMANACIÓ DEL MES
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme

Dimensió personal