Fortalesa B!Caràcter: Obertura als altres

Orientacions per als pares de 3r i 4t de Primària - Competència del mes de març

OBJECTIU: M'INTERESSO PER LES COSES DELS ALTRES

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Amb quins detalls concrets ajudem el nostre a fill a pensar més en els altres per tal que el seu actuar no sigui egoista?
  2. De quina manera fem de tant en tant preguntes per veure si s’han fixat en algun detall remarcable d’una altra persona?
  3. Com expressem el nostre interès pels familiars i amics? Estem al dia de la seva salut, situació professional o personal?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Preguntar als fills el que pot agradar a un altre component de la família. Per exemple: què li pot agradar per sopar avui a l’àvia, al teu germà? Quin pla podem fer diumenge que li pugui agradar al teu cosí?, etc.
  2. Reconèixer i recordar-li aquells moments on ha ajudat a altres o ha superat la timidesa i s’ha fet amic d’algun nen o nena.
  3. Preocupar-se per un company malalt, que el truqui, que el vagi a veure, que li porti els deures,…
  4. Si li costa superar la timidesa, brindem-li oportunitats per interactuar amb desconeguts amb petits encàrrecs o detalls d’educació.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme