Fortalesa B!Caràcter: Optimisme

Orientacions per als pares de 3r i 4t de Primària - Competència del mes de gener

OBJECTIU: SÓC CAPAÇ DE FER LES COSES SOL

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Com demostrem la importància que té per nosaltres mantenir l’amabilitat i la cordialitat a casa fins i tot en els moments que anem més atrafegats?
  2. Davant d’un maldecap o una contradicció, sé veure el sentit positiu de la situació? Mantinc la calma?
  3. Quan ens fan perdre la tranquil·litat amb un comentari, una actuació poc amable, ja sigui en una conversa amb familiars o amics, miro de no aixecar la veu? Sé que cridar no soluciona res?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Davant del pessimisme del fill que veu que no pot enfrontar-se a un problema, recordar-li aquells moments on va treure endavant un problema similar. Per exemple: «L’altra vegada te’n vas sortir molt bé, segur que si t’hi poses ho aconseguiràs.»
  2. Davant d’aquelles tasques que li costa fer sol, acompanyar-lo i fer-ho junts. Per exemple: «Uf! Quines poques ganes de fer això! Vinga, fem-ho tots dos, serà més fàcil!»
  3. Procurar remarcar alguna cosa positiva que ens ha agradat d’ell o si més no que escolti un comentari positiu del pare o de la mare parlant entre ells. Per exemple: «Hauries d’haver vist que bé ha fet els deures». 
  4. Expressar amb paraules les nostres emocions davant de les mostres d’estimació del nostre fill. Per exemple: «Avui venia enfadat/da de la feina i quan has vingut corrents a fer-me un petó m’he desenfadat».
VÍDEOS SOBRE OPTIMISME
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme

Dimensió personal