Fortalesa B!Caràcter: Fortalesa

Orientacions per als pares de 3r i 4t de Primària - Competència del mes d'octubre

OBJECTIU: PROCURO POSAR BONA CARA ENCARA QUE EM COSTI

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Què fem per portar el somriure a casa? Com ens ho fem per recuperar el somriure quan estem enfurrunyats o preocupats per alguna cosa?
  2. Com expliquem als fills que, malgrat que una persona ens caigui malament, cal tenir-la en consideració i mai menysprear-la?
  3. És fàcil que en un moment d’estrès, sense pensar, se’ns escapi una resposta airada. Què fem per reparar el mal causat? Veuen els fills que després d’una discussió demanem disculpes i fem les paus?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. En arribar a casa, abans d’obrir la porta, fer el propòsit d’oblidar-nos de la resta de preocupacions i expressar l’alegria d’estar amb la família. Hem de ser suport pels fills, no han de pagar ells els nostres problemes personals.
  2. Quan juguen amb els amics o germans el que importa és passar-ho bé plegats, no guanyar. Ensenyar a encaixar les derrotes, saber treure ferro de la situació remarcant els aspectes positius de qui ha perdut, procurant que guanyadors i perdedors segueixin contents.
  3. Quan els fills s’equivoquen, sovint s’enfaden, més que res per haver de repetir la feina que no pas per l’error comès. Saber donar arguments pels quals fem les coses bé sense perdre el somriure.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme