Fortalesa B!Caràcter: Generositat

Orientacions per als pares de 3r i 4t d'ESO - Competència del mes de desembre

OBJECTIU: AJUDO PERSONES DESFAVORIDES I EN INICIATIVES SOCIALS

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Planegem regularment les nostres activitats, i determinem el temps adequat per a cada tasca? Actuem després seguint el pla previst?
  2. Preguntem als fills si saben o s’han planejat quines activitats faran el cap de setmana i quan les faran?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. Animar-los a tenir una estoneta de conversa cada dia amb els altres membres de la família i a mostrar interès pels problemes dels altres.
  2. Donem exemple ajudant algun familiar o una altra persona necessitada: fer-li les compres, portar-lo al metge, fer-li una visita, etc. Implicar els fills en aquest tipus d’ajuda als altres.
  3. Animar els nostres fills i els seus companys a ajudar els altres durant els caps de setmana, les tardes, les vacances, etc. Donar-los suggeriments, per exemple, ajudar familiars o veïns necessitats, en alguna obra de caritat, etc.
RECOMANACIÓ DEL MES
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme

Dimensió personal