Fortalesa B!Caràcter: Valentia

Orientacions per als pares de 3r i 4t d'ESO - Competència del mes de gener

OBJECTIU: ACTUO EN PÚBLIC AMB NATURALITAT: REPRESENTACIONS, CANÇONS, ACUDITS, ETC.

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Ens agradaria que els nostres fills realitzessin amb naturalitat actuacions en públic a classe o a festes escolars com ara cantar, ballar, fer participar teatre o tocar algun instrument?
  2. Sí és així, intentem assistir a cada actuació dels nostres fills i donar-los suport?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de l’hàbit i competència d’aquest mes.

  1. Conversem amb els fills sobre la timidesa i la valentia. Animem-los a compartir la informació sobre com ells es veuen -com a una persona valenta o tímida? i quines són les causes i conseqüències d’aquesta postura.
  2. Cerquem maneres per desenvolupar la valentia dels fills. Siguem la memòria viva dels seus moments valents, quan va vèncer la timidesa, la por o les dificultats.
  3. Fomentem en els nostres fills les ganes d’actuar en públic; fins i tot, en cas que se sentin insegurs o tinguin dubtes.
  4. Demanem als fills que preparin actuacions per presentar-les a la família. Un cop ho hagin fet, diguem-li què ens ha agradat més i suggerim-li aspectes en els que pot millorar.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme