Fortalesa B!Caràcter: Obertura als altres

Orientacions per als pares de 3r i 4t d'ESO - Competència del mes de març

OBJECTIU: BUSCO LA FELICITAT DELS ALTRES, M'HI ESFORÇO PERQUÈ HI HAGI BON AMBIENT

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Intentem estigui a gust amb nosaltres amb la nostra conversa, el bon humor, els detalls de servei?
  2. Somriem i posem bona cara habitualment?
  3. Centrem el pensament i les converses en els altres, evitant parlar de nosaltres mateixos?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de l’hàbit i competència d’aquest mes.

  1. La millor manera de generar un bon ambient a casa és anar inculcant l’esperit de servei amb petits detalls: distribuir encàrrecs, demanar ajuda per determinades tasques, engrescar-se en algun projecte de decoració o bricolatge, suggerir detalls que els fills poden fer per altres membres de la família…
  2. Mantenir bones relacions amb els veïns, donar conversa, oferir-se a donar un cop de mà, demanar disculpes per alguna molèstia.
  3. Interessar-se no només pels problemes dels nostres fills, sinó també pels problemes dels seus amics. En la mesura del possible, ajudar en la resolució dels problemes que els seus amics tinguin en la comunicació amb els pares.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme