Fortalesa B!Caràcter: Civisme

Orientacions per als pares de 3r i 4t d'ESO - Competència del mes de juny

OBJECTIU: ESTIMO EL VALOR DE L'AUTÈNTIC PLURALISME I BUSCO NEXES POSITIUS D'UNIÓ AMB PERSONES D'ALTRES AMBIENTS, CULTURES, PAÏSOS, ETC.

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Les converses a casa, denoten l’acceptació de persones independentment del seu origen, religió, llengua o condició social? Ens adonem de la influència que això té en els nostres fills?
  2. Busquem nexes positius d’unió amb veïns, parents i coneguts encara que pensin diferent?
  3. Com procurem practicar l’escolta activa dels nostres fills, escoltant amb interès els seus arguments i sabent-nos posar al seu lloc? 

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. Com podem parlar més sovint amb els nostres fills sobre els seus valors. Els mostrem respecte i elogiem la seva habilitat a defensar els seus propis punts de vista.
  2. Destaquem la necessitat d’escoltar altres persones valorant els seus punts de vista, la qual cosa sempre pot ser creativa i enriquidora.
  3. Davant d’una actuació equivocada que apareix en un mitjà o en una conversa, ensenyem als nostres fills que podem jutjar fets o comportaments, però no les persones.
  4. Evitem els comentaris ofensius sobre persones que tenen punts de vista diferents als nostres. Ensenyem als fills a respectar tothom, sigui quina sigui la seva manera de pensar, i els mostrem nexes positius d’unió amb aquestes persones, explicant-los que “diferent” no vol dir millor o pitjor.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme