Fortalesa B!Caràcter: Creativitat

Orientacions per als pares de 5è i 6è de Primària - Competència del mes de maig

OBJECTIU: PROPOSO SUGGERIMENTS DE MILLORA

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Què fem quan els nostres fills proposen alguns canvis a casa: els rebutgem de forma automàtica, o bé analitzem seriosament les seves propostes i parlem d’elles?
  2. Responem habitualment de manera positiva als suggeriments de millora dels nostres fills? Si és així, hem complert allò promès i portat a la pràctica aquestes propostes?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. Proposar al nostre fill organitzar el temps lliure de la família durant el cap de setmana d’acord a les seves propostes.
  2. Demanar als nostres fills que ens facin suggeriments de millores per a la casa, per exemple, en la distribució de mobles, en la distribució d’encàrrecs, en els seus objectius trimestrals de millora, etc.
  3. Animar als nostres fills a usar el seu temps lliure de forma creativa, per exemple: organitzant jocs, llegint llibres interessants, desenvolupant els seus interessos i gustos sense caure en la televisió, els videojocs, la navegació per Internet, etc.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme