Fortalesa B!Caràcter: Valentia

Orientacions per als pares de 5è i 6è de Primària - Competència del mes de gener

OBJECTIU: PARLO AMB ELS MEUS PARES I TUTORS DEL QUE EM COSTA O EM FA VERGONYA

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Com procurem crear un ambient de confiança a casa perquè els nostres fills no tinguin inconvenients a explicar-nos allò que els costa o avergonyeix?
  2. Com manifesto que em prenc seriosament els problemes del meu fill?
  3. Escoltem el que volen dir els nostres fills fent, amb delicadesa, preguntes addicionals que demostrin el meu interès i el meu afany per comprendre’ls millor?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Escoltem amb interès el que volen dir-nos els fills sobre les seves activitats a l’escola i fora de l’escola.
  2. Elogiem de manera explícita les actuacions dels nostres fills, especialment quan han estat sincers o quan amb delicadesa han corregit algú.
  3. Parlem amb els mestres i professors sobre els comportaments dels nostres fills a classe. Responen fàcilment a les preguntes del professor? Són tímids a preguntar quan no entenen alguna cosa?
  4. Creem moments, almenys una vegada a la setmana, en els quals cada fill pugui tenir l’oportunitat de conversar personalment sobre els seus temes amb el pare o la mare.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme