Fortalesa B!Caràcter: Responsabilitat

Orientacions per als pares de 5è i 6è de Primària - Competència del mes d'abril

OBJECTIU: COMPLEIXO LES MEVES OBLIGACIONS

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Prometem coses als nostres fills que després no complim?
  2. Si ens comprometem a alguna cosa amb ells, la realitzem amb interès i sense deixadesa?
  3. Recorden els nostres fills les seves obligacions o els hem de fer memòria? Els ensenyem a ser responsables des de petits?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. Determinar amb els fills les seves obligacions i encàrrecs, com ara la neteja de la llar, la cura d’animals de companyia, etc. Exigir-los que assumeixin la responsabilitat en les seves tasques, sense la necessitat d’haver de fer-los memòria.
  2. Exigir dels fills que realitzin les seves feines, preparin el material per portar a l’escola, es facin la motxilla… A poc a poc, reduir l’ajuda en les tasques escolars dels fills.
  3. Fer veure als nostres fills que han d’assumir les possibles conseqüències negatives dels seus actes (males notes, mal comportament, etc.) com a efecte de la manca de compromís en les tasques assignades.
VÍDEOS SOBRE RESPONSABILITAT
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme

Dimensió personal