Fortalesa B!Caràcter: Sinceritat

Orientacions per als pares de 5è i 6è de Primària - Competència del mes de marzo

OBJECTIU: RECONEC ELS MEUS ERRORS I EVITO LES EXCUSES

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. A casa, reconeixem els nostres errors i demanem perdó habitualment?
  2. Com facilitem que els nostres fills ens puguin dir la veritat sense por? Reaccionem amb tranquil·litat quan els nostres fills reconeixen que han fet malament alguna cosa?
  3. En aquest cas, intentem, de bones maneres, de corregir-los i fer-los buscar una solució a l’error?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. Tenir un alt grau de tolerància i compressió cap als nostres fills quan admeten els seus errors. Cal destacar la importància de ser sincer, saber apreciar que els nostres fills diguin la veritat i tenir-ho en compte a l’hora de renyar-los.
  2. Evitar fer massa preguntes i deixar que sigui ell qui expliqui. Per exemple: enlloc d’interrogar-lo sobre com ha anat el col·legi, expressar-li la nostra estimació i descriure alguna cosa que faciliti la conversa: “sembla que arribes molt cansat avui…”.
  3. Donar exemple dient sempre la veritat: a casa, en situacions quotidianes, en les relacions familiars, amb amics, companys de treball, etc.
  4. Crear un ambient familiar en què cadascú pugui admetre els seus errors sense la necessitat de cercar-hi excuses. Per exemple, disculpar-se cada vegada que s’arriba tard; en cas de fer alguna cosa malament o trencar alguna cosa, prendre la iniciativa per dir-ho sense esperar que ens preguntin i intentar solucionar el problema sense esperar que m’ho diguin. Mai culpar els altres dels nostres errors o d’una mala conducta.
VÍDEOS SOBRE SINCERITAT
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme

Dimensió personal