Fortalesa B!Caràcter: Fortalesa

Orientacions per als pares de 5è i 6è de Primària - Competència del mes d'octubre

OBJECTIU: TINC PACIÈNCIA PER SUPERAR LES DIFICULTATS I NO SÓC ESCLAU DELS MEUS CAPRICIS

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Com reaccionem davant dels capricis dels nostres fills? I davant dels nostres?
  2. L’horari familiar influeix en gran mesura en els fills: anem a dormir i ens llevem a una hora adequada? També els caps de setmana?
  3. Animar als nostres fills a assumir els reptes i superar dificultats: com els donem suport amb les tasques difícils?
  4. Quins exemples concrets dono als meus fills en la superació de dificultats i capricis?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. Exigir (amb afecte però sense cedir) als nostres fills que compleixin les tasques o encàrrecs domèstics, que acabin les coses que comencen, etc. Fer-los veure que fer-se el ronso i queixar-se durant el treball o l’estudi no ajuda ningú.
  2. Animar als nostres fills a que cada dia facin les tasques del col·legi a una hora concreta, independentment de les ganes i de l’ànim que tinguin.
  3. Optar a casa per un estil de vida saludable: horaris per a la setmana i caps de setmana, reunions de família sense “pantalles”, reduir el consum de dolços i refrescos ensucrats, menjar més fruita i verdura, fer esport, etc.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme