Fortalesa B!Caràcter: Civisme

Orientacions per als pares de 1r i 2n d'ESO - Competència del mes de juny

OBJECTIU: CONEC I RESPECTO ELS DRETS HUMANS

ER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. De quina manera puc augmentar la sensibilitat dels meus fills envers el respecte als drets humans?
  2. Com convé tractar amb ells les dramàtiques conseqüències que tenen els conflictes bèl·lics per als civils als països a on hi ha guerra?
  3. Valoro les situacions segons els fets objectius o ho filtro segons una visió ideològica determinada.

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. Parlem amb els fills sobre el respecte i el suport que hem de donar a les institucions públiques o privades que defensen els drets humans i tracten de garantir aquests drets per a tots els ciutadans del món.
  2. Evitem comentaris despectius sobre persones públiques: ensenyem amb el nostre exemple que tota autoritat mereix un respecte, encara que no hi estiguem d’acord amb les seves decisions.
  3. Per tenir una informació objectiva dels conflictes cal tenir fonts d’informació de totes les bandes del conflicte i evitar informar-se exclusivament d’aquells mitjans que ens són afins. 
  4. Ensenyar com pot rectificar quan s’ha equivocat amb sentit positiu i evitant jutjar-lo. Per exemple, si ha embrutat alguna cosa: “Ara això necessita una mica de sabó i una bona raspallada”.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme