Fortalesa B!Caràcter: Gratitud

Orientacions per als pares de 1r i 2n d'ESO - Competència del mes de mayo

OBJECTIU: RECONEC I AGRAEIXO TOT EL QUE HE REBUT

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Tenim a la nostra família algun moment per pregar plegats i enfortir així el creixement espiritual dels nostres fills?
  2. Donem als nostres fills un bon exemple donant importància a les nostres creences i respectant les creences de les altres persones?
  3. Ajudem els nostres fills a percebre totes aquelles coses bones de les que podem gaudir i els hi ensenyem a ser agraïts?
  4. Ens adonem que vivint els deures relacionats amb la nostra fe, cooperem a l’harmonia i el creixement espiritual dels nostres fills?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de l’hàbit i competència d’aquest mes.

  1. Donar també les gràcies al nostre fill per una tasca o un encàrrec que ja fa habitualment i on potser tampoc espera que ningú li ho agraeixi.
  2. Formar el caràcter passa per la fidelitat als nostres propis ideals, als nostres valors i principis morals. Procurar mostrar als nostres fills el nexe que existeix entre aquests valors i principis amb la nostra fe els ajudarà a forjar l’harmonia interior per viure amb coherència.
  3. L’expressió “gràcies a Déu” que tot sovint utilitzem en el nostre llenguatge col·loquial no és només una frase feta, ens ajuda també a considerar que les coses bones que ens passen no són un mèrit exclusiu del nostre esforç sinó un motiu per ser agraïts per tot el que rebem. 
  4. Durant el mes de maig, és tradicional a l’Església Catòlica manifestar la nostra estima a la Mare de Déu amb algun detall o participant en alguna romeria.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme