Fortalesa B!Caràcter: Obertura als altres

Orientacions per als pares de 1r i 2n d'ESO - Competència del mes de març

OBJECTIU: DIALOGO SOBRE EXPERIÈNCIES PERSONALS

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Parlem amb els nostres amics amb naturalitat, sinceritat i senzillesa? Donem exemple en això als nostres fills quan ens veuen parlant amb els nostres amics?
  2. Escoltem amb atenció els nostres fills quan ens expliquen alguna cosa encara que sembli de poca importància?
  3. Sabem on, amb qui estan i què fan els nostres fills quan no són a casa?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de l’hàbit i competència d’aquest mes.

  1. Els àpats diaris en família són una bona oportunitat perquè cadascú pugui compartir amb la família el que ha fet o viscut darrerament. Seure tots amb calma a la taula a una hora establerta hi ajuda. Els pares vetllen perquè tothom pugui parlar de les seves coses sense presses ni interrupcions molestes. Ensenyar els fills, també amb l’exemple, a escoltar amb atenció i interès els seus germans i pares.
  2. En les converses i comentaris a casa posar atenció a les emocions i sentiments dels altres amb l’objectiu de desenvolupar la sensibilitat i l’empatia dels nostres fills. Identificar i posar nom a les emocions dels altres els ajuda a respectar-les i evitar ferir els sentiments.
  3. Afavorir la interacció amb persones grans amb qui pot conversar i fer una estona de companyia: avis, tiets, veïns, etc.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme