Fortalesa B!Caràcter: Autoestima

Orientacions per als pares de 1r i 2n d'ESO - Competència del mes de novembre

OBJECTIU: RECONEC LES EMOCIONS I CANVIS D'ÀNIM EN MI I EN ELS ALTRES

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Com ajudem els nostres fills a ser responsables amb les seves tasques i encàrrecs malgrat l’estat anímic?
  2. En les relacions familiars, procurem donar-los bon exemple de tranquil·litat, paciència i calma fins i tot en els moments d’estrès?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de l’hàbit i competència d’aquest mes.

  1. Ajudar-lo a posar noms als seus sentiments. Quan expliqui alguna cosa, intenta identificar el sentiment que expressa i digues la paraula que el defineix millor, per exemple: “veig que estàs molt estressat amb aquest tema”,  “… I això et preocupa molt, oi?”, “es nota que t’il·lusiona aquest projecte”.
  2. Evitar confrontacions o comentaris negatius o tensos envers qualsevol persona en presència dels fills. En cas que això passés, demanar disculpes a aquella persona i als nostres fills tan aviat com sigui possible.
VÍDEOS SOBRE L'AUTOESTIMA
RECOMANACIÓ DEL MES
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme

Dimensió personal