Fortalesa B!Caràcter: Afany d'aprendre

Orientacions per als pares de Batxillerat - Competència del mes de setembre

OBJECTIU: ASSISTEIXO REGULARMENT I APROFITO LES ACTIVITATS QUE CONTRIBUEIXEN A LA MEVA MILLORA PERSONAL

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Sabem quins són els interessos del nostre fill de cares al futur? De quina manera podem aconsellar-los sense imposar el nostre punt de vista o els nostres interessos?
  2. Com expliquem als fills que nosaltres, com a pares, també procurem participar a activitats culturals, intel·lectuals, de formació o orientació familiar, religioses, etc. que contribueixen a la nostra millora personal?
  3. Tenim aspiracions de “canviar el món” a través de la bona educació que procurem proporcionar als nostres fills?
  4. Parlem amb els fills de les activitats fora de l’escolar que podrien realitzar en els propers mesos per seguir amb un pla de millora personal?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. Els plans que el nostre fill té per al seu futur han de ser ben pensats, per això val la pena plantejar-los amb temps i consultar-los amb la família.
  2. Una de les tasques més importants dels nostres fills en aquesta edat és l’estudi, per això val la pena participar en activitats que millorin els seus mètodes de treball i estudi.
  3. Anar amb compte amb els “lladres de temps” que sense adonar-se poden ocupar el temps del fill i li impedeixen participar en activitats útils.
  4. Facilitar als fills la possibilitat de participar en activitats que afavoreixen la seva millora personal, on puguin conèixer persones interessants i compartir-hi les seves aficions.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme