Fortalesa B!Caràcter: Amistat

Orientacions per als pares de Batxillerat - Competència del mes d'octubre

OBJECTIU: APROFUNDEIXO EN L'AMISTAT AMB ELS MEUS COMPANYS

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Els nostres fills veuen quin tracte tenim nosaltres amb els nostres amics? Els hi dediquem suficient temps i atenció? Tenim cura de conservar, preservar i enfortir la nostra amistat amb els amics?
  2. Hem explicat als nostres fills la diferència entre amistat i companyonia? I entre amics de debò i amics “virtuals”?
  3. Els hem plantejat si veuen igual l’amistat amb un noi que amb una noia?
  4. Ho posem fàcil perquè els nostres fills ens presentin els seus amics i amigues i els puguem conèixer? 

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Explicar als nostres fills que l’amistat requereix temps i esforç per parlar, conèixer i entendre els problemes dels altres.
  2. Explicar-los que per a una veritable amistat no n’hi ha prou amb quedar, sortir i xerrar sinó que hi ha d’haver converses que busquin fer pròpies les preocupacions i interessos de l’amic.
  3. Ajudar els nostres fills a entendre la diferència que hi pot haver entre parlar o xatejar per Internet i estar amb ells, en directe. És millor tenir poques amistats però veritables, que un munt de companys virtuals que potser no superaran la prova del temps.
VÍDEOS SOBRE L'AMISTAT
RECOMANACIÓ DEL MES
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme

Dimensió personal