Fortalesa B!Caràcter: Valentia

Orientacions per als pares de Batxillerat - Competència del mes de gener

OBJECTIU: DEFENSO ELS MÉS FEBLES

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Defensem els nostres drets activament, fins i tot, davant les lleis injustes?
  2. Ens posem de part dels més febles quan hi ha una discussió o una presa de decisions?
  3. Expliquem als fills que consultar els adults en situacions difícils, com ara quan algú intimida els febles, no vol dir normalment delatar?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Expliquem als fills que la manera correcta de fer les coses no sempre és la més fàcil. Instintivament fugim de situacions difícils i, de vegades, cal enfrontar-s’hi activament.
  2. Situacions específiques en les quals és bo animar que els fills siguin valents:
    • Ser un veritable amic i amb valentia aconsellant bé els companys que es comportin immoralment.
    • Informar els adults sobre situacions de violència (tant física, com psíquica) que es donin a l’escola o a fora. Normalment això no suposa delatar ningú sinó que ajudar a canviar les coses.
  3. Animem els fills a interessar-se pels seus companys més febles, buscant oferir solucions concretes a aquestes desigualtats.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme