Fortalesa B!Caràcter: Fortalesa

Orientacions per als pares de Batxillerat - Competència del mes d'octubre

OBJECTIU: APROFITO EL TEMPS

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Dedico prou temps a la família o em deixo portar per un excessiu zel professional? Sé invertir el temps en els nostres fills?
  2. Busquem alternatives a la televisió i l’ordinador pel descans? Som bon exemple per als nostres fills en aquest aspecte?
  3. Procuro ser puntual a casa i respectar el temps dels altres?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. És bo implementar a la llar la regla que el descans no vol dir no fer res o fer el que em dóna la gana, sinó que és un canvi de rutines per realitzar altres activitats també útils però que ens descansen.
  2. Ajudar-lo a planificar el temps de les tardes lliures (si en té) o els dies festius i evitar que quan més temps té més temps perdi.
  3. Facilitar que pugui emprendre activitats de descans enriquidores durant el seu temps de lleure.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme