Fortalesa B!Caràcter: Cooperació

Orientacions per als pares de Batxillerat - Competència del mes de febrer

OBJECTIU: TREBALLO DE MANERA COORDINADA I INTERDEPENDENT SENT SUPORT PER ALS ALTRES DE L'EQUIP

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Exigim als nostres fills que assumeixin amb responsabilitat els seus encàrrecs casolans?
  2. Els fem veure que tota tasca, fins i tot la més senzilla, cal realitzar-la posant-hi atenció?
  3. Convidem els nostres fills a participar de les feines de casa per passar el temps junts fent alguna cosa útil i no només per a l’oci?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. Paga la pena implicar els nostres fills en l’organització dels plans familiars, de manera que puguem treure més partit al temps que passem junts.
  2. Quan ens preocupem desinteressadament pels altres ens oblidem de nosaltres mateixos i experimentem una enorme alegria. Convé detectar si el nostre fill es desentén dels problemes familiars i va “a la seva bola”. En aquest cas caldrà afrontar el tema, expressar-li el que veiem, manifestar-li els nostres sentiments i necessitats i indicar-li delicadament de quina manera pot ajudar en algun aspecte concret a la resta de membres de la família.
  3. Recordar-los que els encàrrecs domèstics afecten tots els membres de la família i que només junts podem aconseguir una llar acollidora i alegre per a tots.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme

Dimensió personal