Fortalesa B!Caràcter: Generositat

Orientacions per als pares de Batxillerat - Competència del mes de desembre

OBJECTIU: M'IMPLICO EN PROJECTES VALUOSOS

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa per al desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.

  1. Els nostres fills tenen por de comprometre’s? Els podem animar a involucrar-se en algun projecte en el qual se sacrifiquin pels altres?
  2. Els deixem temps perquè facin alguna cosa pels altres o els sobrecarreguem amb “activitats extraescolars” (cursos, esports, idiomes, etc.)?
  3. Ajuden els nostres fills a casa, per exemple, els seus germans petits? Tenen encàrrecs o obligacions concretes?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la fortalesa del caràcter d’aquest mes.

  1. Pot ser una ajuda valuosa per als nostres fills suggerir-los la possibilitat de dedicar part del seu temps a alguna organització social, caritativa, grup de voluntariat, etc. Animar-los a participar en aquest tipus d’activitats amb algun company o companya.
  2. Mirar amb bons ulls el compromís dels nostres fills en iniciatives socials, com una forma de conèixer situacions noves i ampliar els seus horitzons, de sortir de l’egoisme i de la recerca del propi interès.
  3. Parlar a casa de les situacions de pobresa més properes o les emergències humanitàries que hi ha en diverses parts del món i, a més de pregar pels qui ho pateixen, proposar als nostres fills involucrar d’alguna manera els seus companys per donar-los solució: sempre es pot fer alguna cosa!
RECOMANACIÓ DEL MES
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme

Dimensió personal