Fortalesa B!Caràcter: Obertura als altres

Orientacions per als pares de Batxillerat - Competència del mes de març

OBJECTIU: COMPRENC ELS ALTRES EXERCITANT L'EMPATIA

PER PENSAR-HI…

Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.

  1. Som amics dels nostres fills? Organitzem el nostre horari per poder almenys una vegada a la setmana passar temps amb cadascun dels nostres fills (per exemple, passejant, fent esport, veient una pel·lícula, etc.) amb l’únic motiu d’alegrar-se per passar una estona junts, evitant les queixes, els reptes, les preguntes difícils, passant per alt petits defectes, etc.?
  2. Demostrem amb el nostre exemple que no hi ha motiu suficient per tenir antipatia envers ningú? Sabem veure la part positiva de cada persona?
  3. Coneixem als amics dels nostres fills? Els animem a ser generosos i comprensius?

COM PODEM AJUDAR-LO?

Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.

  1. Aprofitar un fet que ens han explicat, una pel·lícula o sèrie que estem veient o qualsevol altra circumstància per plantejar la pregunta: com em sentiria si m’hagués passat a mi? Com es deu sentir aquesta persona?.
  2. Per entendre les altres persones hi hem de passar temps de qualitat, parlar, conèixer-nos. Per això és important dedicar prou temps a cada fill. Per passar temps junts hem de preparar plans que els resultin atractius que ens permetin conversar personalment i amb calma com a mínim un cop a la setmana. D’aquesta manera els coneixerem i entendrem millor.
  3. Valorar cada petit esforç del nostre fill encara que de vegades no vingui acompanyat de bons resultats. Posar sempre l’accent en allò positiu no en els errors i les mancances.
Altres fortaleses:

Gestió de l'entorn

Mentalitat oberta

Justícia

Sobrietat

Valentia

Lideratge

Civisme